11 Ağustos 2012 Cumartesi

Bu kirli oyun hiç bitmeyecek mi?

Hep söylüyorum: Türkiye'de 'bütün sorunların anası' diyebileceğimiz sorun Kürt sorunudur. Özgürlüklerimiz, demokrasimiz, ekonomimiz, eğitimimiz, dünya üzerindeki konumumuz bir türlü bizim potansiyelimize uygun olamıyorsa, bunun sebebi hep Kürt sorununun çözümsüzlüğüdür.
Ülkemizde ciddi bir kesim, bu sorunun ilanihaye sürmesinden yana. O yüzden de çözüm arayışlarına, farklı fikirlere hep itiraz eder. İtiraz edilirken söylenen de hep aynıdır: Bunlar (yani çözüm için kafa yoranlar) haindir.
Son örneği İçişleri Bakanı. Ona göre İstanbul'da Kürt sorununun çözümü için kafa yoran, yazı yazanlarla sağda solda bomba patlatıp kurşun atıp can alan PKK'lılar arasında hiç fark yok. Hepsi hain.
Bu yaftalama, hain ilan etme, hedef gösterip dışlama işleri Türkiye'de yeni değil. En meşhur örneği, 28 Şubat döneminde Barzani'ye teslim olan, sonra da Türk güvenlik güçlerince devralınan eski PKK komutanlarından Şemdin Sakık'ın olmayan ifadeleriyle yapılan işler. Bu olaya, 'andıç' diyoruz, tarihimize öyle geçti, Cengiz Çandar, Mehmet Ali Birand gibi gazeteciler hedef gösterildi, halen BDP milletvekili olan insan hakları eylemcisi Akın Birdal silahlı saldırıya uğradı bu yüzden.
Bugünlerde Akit gazetesi yeniden 'andıçlama' peşinde. Önce hedefinde gazeteci Ali Bayramoğlu vardı, şimdi Cengiz Çandar ile Hasan Cemal.
Maalesef bu kirli oyun, ucundan kan damlayan oyun bitmek bilmiyor. Cengiz Çandar da bugün kendi bvaşına gelenleri yazmış. Bence örnek alınacak bir yazı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder