24 Ağustos 2012 Cuma

Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler

Genetiği değiştirilmiş organizmalarla ilgili kategorik kampanya yürüten 'önder'lerden birinin sözleri bugün bir meslektaşımızın köşesine yansımış. Aynen şöyle diyor: 'Daha az yiyelim, gerekirse daha kaliteli yemek için biraz daha fazla ödeyelim, cep telefonlarına ödediğimiz paradan kısalım. Ama GDO’ya rıza göstermeyelim.'
Bu cümlenin tercümesi şudur: Ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin.
Dünyayı kendi işlettikleri pahalı lokanta ve kafelerden, yeme içme işini de yazdıkları şık yemek kitaplarından ibaret sanıyorlar.
Bakın bu yıl ABD ve Rusya derin kuraklıktan ötürü ciddi gıda dar boğazı içinde. Gıda fiyatları sadece ABD'de yüzde 20 civarında arttı. Bunun Türkiye'ye etkileri de olacak, olmaya başladı. Türkiye'de de saman fiyatları arttı. Sür fiyatlarının artması lazım artamıyor. Süt hayvanları kesime gönderiliyor. Önce et fiyatı ucuzlayacak, sonra da tavan yapacak.
Bugüne kadar o kadar da yaygın olmayan bir şey pek yakında Türkiye'de de gündeme gelecek: Et üreticileri suni gübre ve ilaç kullanmaya başlamak isteyecek.
Bu konularda topyekün bir bakışınız yoksa, dünyada açlık sorununu nasıl çözeceğiniz konusunda bir şey diyemiyor, onun yerine 'Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler' diyorsanız, geçmiş olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder