10 Mayıs 2013 Cuma

Slow müzik çalan lokantada daha fazla para harcıyormuşuz

İstanbul'daki lokantalarda beni en çok rahatsız eden şeylerin başında yüksek sesle çalınan müzik geliyor. Hele saatler gece 11.00'i geçtiğinde müziğin sesi daha da yükseliyor, yavaş yavaş bulunduğunuz yer lokanta olmaktan çıkıp gece klübüne dönüşüyor. Böyle bir gürültüde ne sohbet etmek mümkün ne de yemek yemek. Ne zaman bu duruma itiraz etsem, 'Ama müşteri böyle istiyor' cevabını alıyorum. Bir bar sahibi arkadaşım ise itiraf etti: 'Müzik yüksek olunca daha çok içki sipariş ediliyor...' Ama bakın bir araştırma bunun tam tersini gösteriyormuş, slow müzik çalınan lokantalarda müşteriler daha fazla para harcıyormuş. Tabii bu durum İskoçya için geçerli. Yani lokantaların paralarını yemek satarak kazandığı bir ülke için. Maalesef bizim ülkemizde lokantalar paralarını içki satarak kazanıyor. Bunu yapmak için de sohbet etmemizi engellemeye, böylece elde içki müziğe uyum göstermemizi sağlamaya çalışıyorlar. Her neyse, bakın Amerika'da ve dünyanın başka 'normal' ülkelerinde lokantalar bizden daha fazla para alabilmek için ne taktikler geliştirmişler... İşte en çok öne çıkan dokuz taktik...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder