28 Haziran 2013 Cuma

Bugünkü yazım: Peki Gezi'den demokrasi talebi çıkar mı?

Gezi eylemcileri 'forum'larda toplanıp bir siyasi parti olup olmamayı tartışıyor. Onlar tartışadursun, bir de şu soru yok mu: Gezi Parkı eylemlerinden Türkiye'ye ilişkin bir demokrasi talebi çıkar mı? Maalesef şimdilik az çıktı. Özellikle, Türkiye'nin önündeki en büyük demokratikleşme projesi olan 'Çözüm süreci' konusunda Gezi'den destek yeterince gelmedi. Ama yine de Gezi'nin Türkiye demokrasisine katkısı olacağı kuşkusuz.

2 yorum:

  1. Sayın Berkan, dün akşamki Feriköy Ortanca Park ve Cihangir forumlarında konu tartışıldı ve büyük çoğunluklarla o bileşenler Çözüm Süreci'ni desteklediğini beyan etti. Ayrıca diğer forumlarda da benzer tartışmaların yapılacağı ve desteğin açıklanacağı bellidir. Ama taktir edersiniz ki henüz çok yeni bu forumlar ve insanlar bir arada olmayı öğrenmeye çalışıyorlar. saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. İsmet Bey, CHP işe el atsın deniyor da CHP'nin meclise getirdiği onca demokratikleşmeye yönelik kanun teklifleri, meclis araştırması teklifleri daha komisyon aşamalarına gelmeden AKP tarafından reddediliyor. en son gezi olayları zamanından seçim barajı düşürülsün, siyasi partiler ve seçim yasasında değişikler yapılsın tekliflerine de red geldi. AKP tapınırcırsanıza sandik fetişizmi yapıyor ama sandıkla ilgili 3 yasa tasarısı yıllardır değişmiyor. CHP bunları hem meclis gündeminde hem meydanlara hem de medya aracılığı ile kamuoyu gündemine taşıyor daha ne yapsın ben anlamadım ki. güç, kudret, AKP'de. siz nasıl bir muhalefet şekli öneriyorsunuz biraz da bunları yazın bence. AKP'nin tekeli nasıl kırılabilir ki?

    YanıtlaSil