28 Nisan 2014 Pazartesi

Amerika'da Capital fırtınası dinmiyor

Thomas Piketty
Geçen gün bu blogda bir Fransız iktisatçı olan Thomas Piketty'nin Amerika'da da yayımlanan kitabı Capital'den söz etmiştim.
Aslında bir makro iktisat kitabı Capital. Ve gelir eşitsizlikleri üzerine yeni yeni tezler içeriyor. Ama herkes de biliyor, bu çeşit teknik ve üstelik de uzun kitapların çok da fazla satması beklenmez. Fakat Piketty'nin kitabı haftalardır Amazon'un en çok satanlar listesinde birinci sırada; kitap kısa zamanda 100 bin satış rakamına ulaştı; kitapçılarda da bulunması hayli zor hale geldi.
Ve kitabı.
Tabii bu çok satmada Nobel ödüllü Amerikalı iktisatçıların kitabı öven tanıtımlar yazmasının da önemli rolü var. Daha önce Nobelli iktisatçı George Sorow'un The New Republis'teki yazısını az önce linkini verdiğim blog yazısında paylaşmıştım. Şimdi de, The New York Review of the Books dergisi için bir başka Nobelli iktisatçı, Paul Krugman'ın yazısının linkini vereyim.
Sadece bu kitap tanıtımları da değil. Piketty ve kitabı hakkında medya ilgisi de devam ediyor. Bakın, kısa zamanda saygın bir haber portalı haline gelen vox.com'dan iki link vereceğim. Birincisi, Piketty ile yapılan bir söyleşi sonrası yazılan haber, diğeri ise o söyleşinin kendisi...
Umarım ben de kitaba ilginizi çekmeyi başarıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder