28 Ağustos 2014 Perşembe

Restorasyon listeleriyle işe başlamak

Bugünkü Hürriyet'te çıkan Ak Parti kongre izlenimi yazımı burada da paylaşıyorum.
***
Ankara yazın en sıcak günlerinden birini yaşıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kongresinin yapıldığı Arena daha da sıcak, klimalar kalabalığa da, dışarının sıcağına da yetişmiyor.
Önce Recep Tayyip Erdoğan partisine veda etti. Duygu dolu ve geçmişi hatırlatan bir konuşmaydı Erdoğan'ınki. Salonun tersine ben Erdoğan'ın konuşmasından çok Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasını bekliyordum.
Erdoğan, konuşmasında gelecekle ilgili yeni anayasa ve paralel devletle mücadele dışında fazla mesaj vermedi, vermesini de beklemiyordum ama Davutoğlu ister istemez gelecekten söz edecekti.
Nitekim Davutoğlu yanıltmadı, gelecek dönemde yapacaklarını 'restorasyon' adıyla maddeler halinde sıraladı.
Demokratikleşme, hukuk devletini ayağa kaldırma, özgürlükleri güvence altına alma, devlet-millet ayrılığını sona erdirip devleti hizmetkar yapma, ekonomide ikinci büyük sıçramayı gerçekleştirme, dış politikayı ele alma gibi temel başlıkları sıraladı. Ve elbette 'paralel yapı' ile mücadeleyi sürdürme sözü...
Davutoğlu, bugün akşam saatlerinde hükümeti kurmakla görevlendirilecek ve büyük ihtimalle dün yaptığı konuşma pazartesi günü Meclis'te okunması beklenen hükümet programının da çatısını oluşturacak.
Bekleyelim, bu vaatlerin nasıl ve ne şekilde hayata geçeceğini görelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder